Hop til hovedindholdet

Erhverv & Turisme i Kerteminde logo

Inspirationsmøde og workshop: Bæredygtigt iværksætteri og folkeoplysning på fødevareområdet


Dato og tid

Onsdag d. 24. januar 2024 kl. 17:00 til 21:30

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 21. januar 2024 kl. 23:55

Sted

FGU Kerteminde, Marslev Byvej 35, 5290 Marslev FGU Kerteminde
Marslev Byvej 35
5290 Marslev

Inspirationsmøde og workshop: Bæredygtigt iværksætteri og folkeoplysning på fødevareområdet


Bæredygtighedsrådet inviterer i samarbejde med Erhverv og Turisme Kerteminde og Kerteminde Kommune til inspirationsmøde og workshop d. 24. januar 2024

Hvordan kan vi styrke bæredygtigt iværksætteri og folkeoplysning på fødevareområdet i Kerteminde Kommune?


Bæredygtighedsrådet inviterer i samarbejde med Erhverv og Turisme Kerteminde og Kerteminde Kommune til inspirationsmøde og -workshop den 24. januar 2024 kl. 17.00-21.30 på FGU Kerteminde, Marslev Byvej 35, 5290 Marslev.
 
Gården - Center for Bornholmsk Madkultur, Kitchen Collective og Halkær Kro Mad- og Kulturhus i Himmerland ved Aalborg er der i de senere år skabt nogle innovative og folkelige miljøer, som arbejder med nye former for erhvervsudvikling, folkeoplysning og samarbejde på fødevareområdet. 

Kom og lad dig inspirere af disse initiativer og vær med til at udvikle ideer til, hvordan vi i Kerteminde Kommune kan skabe nye samarbejder om fælles udvikling af hele værdikæden i vores lokale fødevarelandskab.

På mødet samler vi en bred gruppe af aktører fra vores lokalområde omkring spørgsmål som fx: 
  • Hvordan kan fødevareområdet blive en løftestang for bæredygtig erhvervsudvikling og folkeoplysning i hele kommunen? 
  • Hvordan får vi sat gang i et lokalt udviklingsarbejde med at skabe et miljø for bæredygtigt iværksætteri på fødevareområdet i Kerteminde Kommune? 
Til mødet inviteres repræsentanter fra landbrug og fiskeri, turisme- og restaurationsbranchen, offentlige køkkener på børn- og ældreområdet, uddannelse (dagtilbud, skole/SFO, FGU), forskning (SDU/Fjord og Bælt), foreninger med interesse for området, lokalråd og landboforeninger samt politikere fra byrådet og nøglemedarbejdere i den kommunale administration.
 

Program 

17.00-18.00

Ankomst og suppe fra køkkenet på FGU

Menu: Varm muslingesuppe med bagt brosme og grillet grøntsagssuppe - produceret af råvarer fra lokale producenter
18.00-18.15 

Velkomst og formålet med aftenen

v/ Bæredygtighedsrådet & Erhverv & Turisme i Kerteminde 
18.15-19.45

Inspiration og refleksion: 3 oplæg og rum til refleksion

18.15-18.45 
Mia Maja Hansson, madpirat, iværksætter, direktør og underviser, Kitchen Collective, forperson CPH Food Space AMBA, København
 
Mia Maja har gjort det til sit livsmål at skabe en mere mangfoldig og bæredygtig madkultur med sunde virksomheder og mennesker, der har det godt. Hun er en madsjæl og en iværksætter, der har gjort en forretning ud af at bidrage til et mere bæredygtigt madsystem ved at hjælpe andre madiværksættere i gang. Mia Maja har fokus på fællesskaber, samarbejde, synergi, deleøkonomi og kooperative organiseringsformer.
18.45-19.15
 
Mikkel Bach-Jensen er sekretariatschef for fødevareparaply-foreningen Gourmet Bornholm, som forpagter Bornholms Madkulturhus & Skafferiet i et tæt samarbejde med Bornholms Museum. Mikkel er også leder af Gaarden, som favner både frilandmuseet Melstedgård, gårdbutikken og cafeen Skafferiet samt Madkulturhuset. Han er desuden projektleder på opbygningen af Bornholms Fødevareklynge samt Bornholms Fødevarepartnerskab og dermed medforfatter på Bornholms Fødevarestrategi.

Mikkel har arbejdet med oplevelser og turismeudvikling på Bornholm i over 20 år og inden han kom til gaarden i 2015, var han udviklingschef for henholdsvis Destination Bornholm og Team Bornholm - sidstnævnte er øens største pakkerejseoperatør. 
19.15-19.45 
 
Hardy Jensen kommer fra Halkær Kro Mad- og Kulturhus i Himmerland. I en landsby med 50 indbyggere ligger der om 6 måneder et ombygget og delvist nyt hus. Baseret på 32 år som spillested og økologisk madkulturhus i samfulde mange år. Der skrues nu op for mangfoldigheden af aktiviteter, etablerede som nye. For gæster til musik og anden kultur. For virksomheder, netværk, sammenslutninger. For alle nordjyder med interesse for hele kæden fra jord (eller hav) til vore egne maver i form af kurser, workshops, naturoplevelser, historien osv.
 
Hardy selv har de sidste 25 år arbejdet i madens og kulturens univers – fra forretningsverdenen til der hvor nydelsen står stærkest.

19.45-20.15

Paneldialog med deltagelse fra:

  • Dagens oplægsholdere
  • Henrik Madsen formand for Erhverv- & Vækst udvalget i Kerteminde Kommune
  • Sebastian Nielsen næstformand for Klima- & Bæredygtighedsudvalget
  • Alex Haurand medlem af økonomiudvalget samt formand for Børn-, Unge- & Uddannelsesudvalget
20.15-21.00

Workshop & kaffe: ”For at få noget, vi aldrig har haft, skal vi gøre noget, som vi aldrig har gjort”

 
Workshop i små grupper ved bordene. Hvordan kan vi samarbejde på nye måder? Hvordan kan vi bruge hinanden på tværs af værdikæden i det lokale fødevarelandskab? Hvad kan det politiske og administrative niveau gøre? Hvilke aftaler kan vi med sikkerhed lave her i aften?
21.00-21.30

Opsummering, aftaler og afslutning

Fælles fremlæggelse og nedsættelse af arbejdsgruppe
21.30 Tak for i dag.

Deltagelse er gratis, men med bindende tilmelding senest d. 21. januar 2024 via tilmeldingsformularen her på siden. 

OBS! Der er begrænsede pladser, og det foregår efter "først-til-mølle-princippet"

Vi håber at se dig d. 24. januar.

De bedste hilsener

Bæredygtighedsrådet
Erhverv & Turisme i Kerteminde
Kerteminde Kommune.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Erhverv & Turisme i Kerteminde
Tlf: +45 65321121
jdc@etkerteminde.dk

Kontaktinformation til arrangør

Erhverv & Turisme i Kerteminde
Tlf: +45 65321121
jdc@etkerteminde.dk